Duurzame kantoren leveren meer geld op

Duurzame kantoren leveren meer geld op

De Financiële Telegraaf heeft een artikel gepubliceerd waarin naar voren komt dat ING-bank kantooreigenaren adviseert om hun panden snel te vergroenen. Dit doen zij niet vanuit een “safe the planet” oogpunt, maar vanuit het feit dat duurzame kantoren meer geld opleveren.

Uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de marktwaarde van groene kantoren in Nederland vorig jaar 8,6% harder is gegroeid dan die van niet verduurzaamde kantoren. Bovendien is de huur van deze panden relatief harder gegroeid met 9,9%.

De overheid stimuleert u te verduurzamen door het besparen van energie en het toepassen van duurzame energie (energie-investeringsaftrek = EIA).

Vanuit overheidswege is een deadline van 2023 vastgelegd, waarin alle kantoren minimaal een energielabel C moeten hebben. Wanneer uw pand hieraan niet voldoet moet u uw deuren sluiten.

Een relatief eenvoudige stap is conventionele verlichting vervangen door LED-verlichting. Hiermee kunt u ongeveer 50% energie besparen. Door hier ook nog eens lichtbesturing aan toe te voegen kunt u nog eens 25% besparen. Met ons draadloze lichtbesturingssysteem Wireleds maximaliseert u de energiebesparingen zonder extra installatiekosten. Voor meer informatie over Wireleds klik hier.