Snuffel stage

Snuffel stage

Laten we ons eerst even voorstellen, wij zijn Quinten en Jara Hogenhout en we zijn de kinderen van Wim Hogenhout, de salesmanager.

De dag begon met een rondleiding door het kantoor, waarbij wij werden voorgesteld aan alle collega’s. Daarna kregen wij de uitleg over de lichtwand met allemaal lampen, schakelaars en sensoren. Er werd uitgelegd hoe de commissioning App werkt en hoe we de lampen, schakelaars en sensoren in verschillende kamers konden krijgen. Daarna kregen wij van de technisch directeur, Siebren de Vries een introductie over techniek en alles wat daarbij komt kijken.
Om 11:30 kregen wij de Snuffelstage opdracht uitgelegd. We moesten de lampen in verschillende kamers verdelen en er iets leuks van maken. We zijn daar best wel eventjes mee bezig geweest. Jara ging een ontwerp maken, want ze wilde er iets leuks van maken, en ik ging alle lampen uit de kamers halen. In het ontwerp hebben we de letters C en W terug laten komen (Chess Wise). Daarna gingen we met alle collega’s mee lunchen in de kantine.

Na het lunchen gingen we het ontwerp uitwerken. Het was even puzzelen, want je moet steeds kijken welk lampje je wilt gebruiken, en waar deze te vinden was in de app. Wij werden hier wel steeds handiger in. Na een aantal uurtjes aan de lampjes gewerkt te hebben hadden we uit eindelijk het ontwerp dat we in gedachten hadden. Wij vonden dat het er best leuk uit zag. Daarna moesten we een verslagje maken over wat we hadden gedaan en zonder dat wij het wisten moesten we het ook aan alle collega’s presenteren. We hebben een hele leuke dag gehad en veel geleerd en geëxperimenteerd.

Tot de volgende snuffelstage

Groetjes,

Jara & Quinten Hogenhout