Chess Wise en Telerex brengen draadloos bestuurbare LED-driver op de markt

Chess Wise en Telerex brengen draadloos bestuurbare LED-driver op de markt

Na een maandenlang ontwikkelproces is het resultaat nu eindelijk daar: de LCM-40MM draadloos bestuurbare LED-driver. Siebren de Vries, CTO bij Chess Wise, en Peter Meijer, accountmanager van LED-componenten bij Telerex, schuiven samen aan tafel om terug te blikken op de succesvolle samenwerking.

Van boek tot LED-driver

“Het begon allemaal in september of oktober vorig jaar met een handsfree belletje in de auto”, laat Peter weten. “We stelden ons een soort van denkbeeldig boek voor waarin we samen meerdere hoofdstukken wilden schrijven.” Siebren vult hem aan: “We wilden de samenwerking graag op gang krijgen, maar daarvoor moesten we eerst naar wat technische aspecten kijken.”

Deze technische aspecten verwoorden zich in het toevoegen van de draadloze module van Chess Wise aan de LED-driver van MEAN WELL. Siebren: “We hebben samen met Telerex gekeken of dit mogelijk was en na enkele tests bleek dit goed te lukken. Vervolgens hebben we voor de LCM-serie van MEAN WELL gekozen om het idee op uit te voeren.”

“De LCM-serie is een populaire serie die goed aansluit op de vraag van onze klanten: draadloos bestuurbare MEAN WELL LED-drivers.” Peter knikt instemmend met Siebren mee: “Daarbij was het ook de serie die de minste aanpassing nodig had om aan de wensen van Chess Wise te voldoen waardoor we redelijk snel deze driver op de markt konden brengen.”

„Het is een prachtig stukje techniek geworden”


Een samenwerking zonder complicaties

Zowel bij Chess Wise als bij Telerex wordt er uitermate positief teruggekeken naar het ontwikkelingsproces. Siebren: “We werden goed geholpen door Telerex en MEAN WELL, voornamelijk bij het technische gedeelte, en het eindresultaat mag er wezen. De eerste series zijn zelfs al geïnstalleerd.”

Peter: “Er was een constante vorm van open communicatie. Er waren geen hidden agendas. Wanneer MEAN WELL erbij betrokken werd, verliep alles ook soepel en zo konden we snel tot een eindresultaat komen.” Dit eindresultaat, de MEAN WELL LCM-40MM, is een gloednieuwe, draadloos bestuurbare LED-driver.

De ongeschreven hoofdstukken

Ondanks dat de LCM-40MM nu klaar is, heeft het denkbeeldige boek nog pagina’s over. “De LCM-40MM was stap één. Nu gaan we verder met de ontwikkeling van een versie van 60 Watt en een versie van 25 Watt. Zo kunnen we uiteindelijk nagenoeg alle soorten LED-armaturen in kantoren en gebouwen draadloos aansturen”, laat Siebren weten.

Peter sluit het af: “Het is een prachtig stukje techniek geworden en de samenwerking was gewoon heel erg prettig en open.” Beide partijen kijken er naar uit om de ontwikkeling voort te zetten en de andere versies van 25- en 60 Watt ook in het aanbod op te nemen.

De MEAN WELL LED Driver LCM-40MM is nu verkrijgbaar bij Chess Wise. Voor meer informatie kunt u terecht op de website of contact met ons opnemen via sales@chess-wise.eu.