[Pers] Chess toont innovatie

[Pers] Chess toont innovatie

Mede door de alsmaar strenger wordende Europese wet- en regelgeving én de gemaakte afspraken tijdens de Klimaatconferentie van Parijs komt duurzaamheid steeds hoger op de agenda te staan bij bedrijven en organisaties. Inspelend hierop zet de Nederlandse onderneming Chess op ‘Lighting Days Lyon 2019’ in op het terugdringen van het verbruik. Zo presenteren zij het revolutionaire ‘MyMesh’, een toepassing die elke lamp, op elke locatie, draadloos verbindt.

Door Mymesh kan niet alleen fors worden bespaard op lichtenergie, maar ook kunnen de installatiekosten fors worden teruggedraaid.  Deze draadloze toepassing is geschikt voor lampen en noodverlichtingsarmaturen en is in combinatie met een eveneens draadloze controller en sensor te gebruiken voor de realisatie van een onbegrensd groot netwerk met een automatische lichtregeling. Een systeem dat uitsluitend inschakelt bij aanwezigheid en dimt bij daglicht. Interessant voor projecten in commercieel vastgoed, ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen, steden, de industriële sector en de glastuinbouwsector. In overeenstemming met de Europese regels met betrekking tot brandveiligheid en noodverlichting is het bij dit systeem mogelijk om op afstand  een of meerdere keren per jaar functie- en duurtesten uit te voeren. Om de transitie naar veilige en duurzame verlichting  te vereenvoudigen toont Chess op haar stand in Lyon een speciale LED-tube, de smartLED, ter vervanging van de nog steeds veel gebruikte conventionele T8 TL-buizen. Speciaal voor het makelijk en snel inregelen van grootschalige draadloze lichtnetwerken, als hierboven omschreven, heeft Chess een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld. Elk gebouw met traditionele TL-verlichting kan met de smartLED en de gebruiksvriendelijke app in korte tijd worden omgezet naar een slim, veilig en energie-effiënt werkend geheel. Bespaar nu tot 80% op de energiekosten ten behoeve van licht.

Chess is úw partner om alle lampen, op elke locatie met elkaar te verbinden. Hiervoor wordt gewerkt met de draadloze infrastructuur Mymesh van Chess. Uw specialist voor draadloze verlichtingstoepassingen voor de professionele markt.

 

Standnummer: Hal 6.1, stand N08