Over ons

Chess

Computer Hardware en System Software

Chess heeft een historie die teruggaat tot 1988. Van oorsprong is Chess een ICT systeemhuis opgericht door Siebren de Vries, nu CTO van Chess Wise B.V., voor de ontwikkeling van elektronica en (embedded) software voor o.a. mobiele en on-line betaaloplossingen, bedrijfskritische maatwerksoftware en computerelektronica. Overheid, industrie, bankwezen en infra behoren tot de kernmarkten van Chess met opdrachtgevers als Rabobank, Heineken, ASML, Philips Medical Systems.

 

In 2003 was Chess oprichtingspartner van het DevLab samenwerkingsverband – Development Laboratory – voor internationale research op het gebied van draadloze sensor netwerken. Doelstelling was, om in analogie van de natuur, draadloze communicatie tussen willekeurige punten in een netwerk te realiseren zonder hiërarchie. Denk hierbij aan lichaamscellen, een school vissen of een zwerm vogels. De ontwikkeling heeft in 2006 geleid tot het MyriaNed netwerkprotocol. In 2013 is Chess Wise B.V. – Wireless Secure – gestart voor de doorontwikkeling van MyriaNed tot MyriaMesh.

 

Chess Wise ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert producten, software en diensten gebruik makend van het MyriaMesh network protocol voor Smart Building, Smart City en Smart Industry toepassingen.

 

De missie van Chess Wise is om onze opdrachtgevers te helpen lange termijn duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren en tegelijkertijd kosten te besparen en gezondheid, comfort en productiviteit te verbeteren. We bieden een baanbrekend IoT platform dat de complexiteit van hybride netwerken elimineert en aansluit bij de groeiende vraag voor schaalbare, flexibele, robuuste en veilige netwerken in de IoT industrie.